- To wydarzenie minęło.
Słodki Stół, Candy Bar- szkolenie: przygotowanie i organizacja
19 lipca 2020 08:30 - 16:30
Candy Bar, Słodki stół szkolenie
Słodki stół.
Piękne realizacje, przepyszne słodkości, wszystko co nas zachwyca podczas wielu imprez. Często się zastanawiasz jak to jest zrobione? Na pewno. Nie jest to oczywiste, ale warto znać podstawy pracy nad dużymi i małymi realizacjami słodkich stołów.
Podczas szkolenia dowiesz się wszystkiego od zaplecza, jak wygląda cały proces tworzenia. Finalnie widzimy piękną realizację, która wymaga dużo pracy. Zdradzimy wszystkie nasze techniki, jak zrobić wiele rzeczy szybciej i sprawniej. Same słodkości nie wystarczą, potrzebna jest też wiedza odnośnie logistyki, marketingu, transportu jak i procesu produkcji.
Szkolenie jest inne niż wszystkie- będziemy wyceniać swoje prace, liczyć, tworzyć, rozmawiać.
Zakres szkolenia:
- Od czego zacząć- omówienie jak zacząć pracę nad realizacją słodkiego stołu.
- Jak zorganizować pracę przed realizacją
- Omówienie rodzajów słodkości do wykonania na słodkim stole
- Przygotowanie i wykonanie słodkości, między innymi wykonamy:
cake pops, bezy pavlove, cakesicles, monodesery, donuty, babeczki z kremem i nadzieniem, różne rodzaje deserków i kilka innych słodkości, które skomponujemy w jedną całość.
Wszystkie słodycze będą miały przygotowane przepisy w skrypcie, które z łatwością odtworzysz w domu. Dodatkowo otrzymasz inne przepisy, z których będziesz korzystać w domu lub innych okazjach.
- Potrzebne akcesoria do aranżacji- gdzie kupić, co kupić jak szukać
- Kompozycja i finalna Aranżacja Słodkiego Stołu
- Ozdoby Słodkiego Stołu typu kwiaty, obrusy- jak dobierać.
- Transport i pakowanie
- Dodatkowym elementem, którym poruszymy będą Ceny, wyceny, ilości porcji- jak wszystko liczyć.
- Szablony do przygotowywanie oferty na słodki stół wraz przelicznikiem porcji
- Ceny- jak liczyć ceny za dany produkt w produkcji
- Jakie realizacje się opłacają a jakie nie
Wszystkie wykonane słodkości uczestnicy zabierają ze sobą do domu.
Jeśli będzie potrzeba, warsztaty mogą zostać przedłużone 1h w zależności od pytań. Jesteśmy podczas warsztatów dla Was i odpowiemy na wszystkie pytania.
Każde szkolenie, jest realizowane z inną kompozycją kolorystyczną kwiatową, w zależności od sezonowości i trendów.
Każdy uczestnik zabiera ze sobą wszystkie słodkości do domu.
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- fartuszek wielokrotnego użytku w kolorze różowym lub czarnym
- dyplom
- skrypt z przepisami
- teczkę i długopis
a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Prowadząca:
Anna Samsel
Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą. Uwielbiam te mniej zdrowe słodycze zamieniać na zdrowe.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
Ilość miejsc ograniczona , małe grupy
Czas Trwania 9-10h
Koszt: 950 zł
Zapisy:
Kup bilet :
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 8.30-17.30
Koszt: 950 zł
Miejsce Wydarzenia
Akademia WypiekAna
Jesionowa 13/2
80-261 Gdańsk
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Szczegóły
- Data:
- 19 lipca 2020
- Czas:
-
08:30 - 16:30
- Wydarzenie kategoria:
- warsztaty
- Wydarzenie Tagi:
- beza, beziki, cake, cake pops, candy bar, candy bar glamour, deserki, deserki słodki stół, drip cake, Fit cakes, Gdańsk, Gdynia, lizaki bezowe, przepisy, słodki stół, slodki stol glamour, słodki stół nowoczesny, słodycze, sopot, szkolenie slodki stol, Tort, trójmiasto, Warsztaty, Warsztaty cukiernicze, Warsztaty kulinarne, WypiekAna
- View Wydarzenie Website
Organizator
- WypiekAna
- Telefon:
- 608419930
- Email:
- akademia@wypiekana.pl
- View Organizator Website
Miejsce
- WypiekAna
-
Podwale Staromiejskie 62/68a
Gdańsk, pomorskie 80-845 Poland + Google Map - Telefon:
- 608419930
- View Miejsce Website