- To wydarzenie minęło.
Modelowanie Sylwetki Mężczyzny z masy cukrowej
15 maja 2022 09:00 - 19:00
zł1000Warsztaty cukiernicze:
Modelowanie Sylwetki Mężczyzny
Najważniejsze elementy szkolenia:
– twarze w wieku 30+ oraz 50+
(2 sztuki)
– twarz gładka i z zarostem
– włosy bardzo krótkie
(fragmenty ogolonej głowy)
– włosy dłuższe
– uszy
– modelowanie sylwetki
– czekoladowe jeansy
Podczas szkolenia otrzymasz m.in.:
– szczegółowo rozrysowana postać z podziałem na poszczególne części ciała i ubioru
– dokładnie wyliczoną gramaturę, by każda kolejna figurka miała jak najbardziej zbliżone proporcje
– w ciągu kilku dni po szkoleniu (1-3 dni) każdy uczestnik otrzyma wszystkie materiały w plikach pdf i word oraz komplet zdjęć swojej figurki
– kilka upominków/narzędzi, które ułatwią samodzielna pracę
Dowiesz się jak:
– jaka jest różnica pomiędzy masą do figurek, masa czekoladową a masa do powlekania tortów.
– Jak wykorzystać połączenie masy cukrowej z czekolada plastyczną
– z jakich narzędzi do modelowania korzystać
– jak barwić masę cukrową i czekoladową
– jak zmatowić powierzchnie przed cieniowaniem
– jak za pomocą barwników nadać głębi i podkreślić poszczególne części figurki
– w jaki sposób i w jakiej kolejności nakładać barwniki pudrowe
– jak mocować/składać elementy figurki w pozycji siedzącej i stojącej
– jak doklejać elementy bez widocznych łączeń
– jak nadać strukturę włosów, zarostu
– w jaki sposób nadać „błysk w oku” oraz wysoki połysk na poszczególnych elementach
– jak i w jakiej kolejności modelować fryzurę aby wyglądała naturalnie
– jak za pomocą masy imitować materiał/tkaninę w różnym ułożeniu (spodnie)
Prowadząca:
Angelika Chwyć
Angelika Chwyć – dekoratorka cukiernicza, projektantka. Członkini Kulinarnej kadry
Narodowej – „Poland National Culinary Team” u boku której zdobyła złoty medal i najwyższa
ocenę 100/100 w kategorii „Artystyczna Dekoracja Cukiernicza” podczas Pucharu Świata – w
Luxemburgu w 2018 r. Dwukrotnie stanęła na podium Mistrzostw Polski (2017, 2019) zdobyła
również złote medale podczas Cake International Birmingham (2017, 2019)
Modelowanie i dekoracja towarzyszy jej od ponad 20 lat.
Ukończyła Technologię Odzieży oraz Edukację Artystyczna w zakresie Sztuk Plastycznych.
Dzięki jednej z autorskich wystaw w 2008r. trafiła do fantastycznej cukierni w rodzinnym
Głogowie. Tam po raz pierwszy modelowała za pomocą cukierniczych mas plastycznych i
tworzyła pierwsze torty. Od tego czasu Cukiernictwo Artystyczne stało się dziedziną, która
zdominowała jej artystyczno-zawodową drogę. Dziś specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych
symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą. W pracowni Angel’s –
Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z
przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.
Do jednego z najbardziej wyjątkowych przedsięwzięć zalicza współpracę z wybitnym
przedstawicielem realizmu fantastycznego Wojciechem Siudmakiem. Na podstawie jego
szkiców wykonała surrealistyczne makiety i rzeźby, które zaprezentowała obok dzieł mistrza
m.in. we Francji oraz Muzeum Narodowym w Kielcach i Grudziądzu
Czas Trwania około 10 h
lość miejsc ograniczona
Koszt: 1000 zł
Zapisy: akademia@wypiekana.pl, tel. 608-419-930 Lub Kup Bilet Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna Lokalizacja WypiekAna Jesionowa 13/2 Gdańsk