- To wydarzenie minęło.
Zdrowe chleby i pasty do chleba
19 stycznia 2019 09:00 - 13:30
zl300Warsztaty kulinarne :
Zdrowe chleby oraz pasty do chleba 19.01.2018
TRÓJMIASTO:
Podczas warsztatów pokażemy jak ze zwykłych łatwo dostępnych i sezonowych produktów zrobić pyszne, zdrowe chleby i pasty, idealne na każdą okazję.
Będziemy wypiekać chleby bezglutenowe jak i wegańskie.
Do każdego wypieku stworzymy pyszne smarowidła oraz nauczymy się jak komponować pasty idealne do każdego rodzaju chlebów.
Podczas warsztatów zapewniamy:
- doskonałą zabawę,
- degustację przygotowywanego tortu
- fartuch dla każdego uczestnika,
- uszykowane stanowisko pracy z wszystkimi produktami,
- wodę mineralną, kawę i herbatę,
- materiały szkoleniowe,
- opakowania na wynos, dzięki którym podzielisz się swoimi potrawami z najbliższymi,
- pomoc w wykonywaniu ciast i cenne wskazówki,
- certyfikat ukończenia warsztatów.
Przebieg Warsztatów:
- Omówienie składników potrzebnych do stworzenia chlebów.
- Omówienie rodzajów mąk.
- Przedstawienie propozycji komponowania past do chleba.
- Przygotowanie chlebków między innymi będziemy tworzyć chleby z batatów, cieciorki, dyni, mąk gryczanej, ryżowej jak również użyjemy banana.
- Przygotowanie past do chleba miedzy innymi zrobimy pesto , humus czy zdrowej Nutelli.
- Zdjęcia wykonanych produktów i degustacja
- Wręczenie certyfikatów.
Ilość miejsc ograniczona (max 8)
Czas Trwania 4-5h
Koszt: 300 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Formularz kontaktowy:
[contact-form-7 404 "Nie znaleziono"]
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Lokalizacja
Pszenna 112a Banino