Regulamin dotyczący składania zamówień na Torty i Słodycze w Pracowni Cukierniczej WypiekAna
- Właścicielem sklepu jest firma WypiekAna Anna Samsel Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk 80-845 ul. Podwale Staromiejskie 62/68a NIP 7393527238, adres mail: biuro@wypiekana.pl Klient może składać zamówienia przez 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę za pośrednictwem e-mail biuro@wypiekana.pl
- Zamówienia na torty należy składać minimum:
- z 7 dniowym wyprzedzeniem- niektóre terminy są niedostępne dużo wcześniej w szczególności terminy od maja do września, zdarzają się też terminy z krótszym czasem realizacji
- z 14 dniowym wyprzedzeniem torty duże, firmowe, artystyczne
- Last Minut- realizacja jest możliwa po ustaleniu dostępności terminu i możliwości pracowni.
- Torty wyceniane są indywidualnie w zależności od poziomu trudności, użytych materiałów oraz ilości dekoracji, figurki , wydruki, napisy. Cena jest przedstawiona indywidualnie po wypełnieniu zapytania do Pracowni Cukierniczej, o ostatecznej cenie decyduje Pracownia Cukiernicza.
- Cena tortu:
- ilość porcji
- nadzienie tortu
- zdobienie zgodne z projektem
- podkład pod tort
- opakowanie na tort
- wykonanie
- Minimalna ilość porcji wykonywana w tortach jest do 10 porcji.
- Zwrot tortu nie jest możliwy Reklamacje uwzględniamy po przyniesieniu tortu do miejsca zakupu tortu i wyjaśnieniu sytuacji w ciągu 24h od zakupu. Jedynie torty zakupione w sobotę podlegają reklamacji do poniedziałku.
- Klient ma prawo odstąpić od umowy i anulować zamówienia jeśli zrobi to z odpowiednim wyprzedzeniem 5 dni roboczych. W tym celu konieczne jest kontakt telefoniczny 794-571-878 lub e-mail biuro@wypiekana.pl
- Torty zaprezentowane na stronie www.wypiekana.pl w galerii są poglądowymi przykładami tortów jakie już wykonaliśmy, nie powielamy projektów 1:1 tym bardziej przesłanych do nas inspiracji. Wygląd zamawianych produktów może się różnić od wyglądu produktów ze zdjęć przesłanych jako inspiracja przy zamówieniu. Różnice mogą dotyczyć wyglądu, smaku, wielkości , dekoracji, w tym owoców do niej użytych, jednak bez znacznego wpływu na ogólny charakter wyrobu.
- Torty należy przechowywać w temp.3-6 stopni Celsjusza. Cukiernia nie odpowiada za nieodpowiednie przechowywanie towaru przez odbiorcę, skutkujące jego krótkim terminem przydatności do spożycia lub żywotność.
- Zamówienie jest uznawane za wiążące i przekazywane do realizacji
po wpłaceniu zadatku ustalonej indywidualnie do każdego tortu. Zadatek jest równoznaczny z zawarciem umowy pomiędzy zamawiającym a realizującym czyli Pracownią Cukierniczą. - Ze względu na zużywalność produktów rezygnacji można dokonać do 5 dni roboczych przed datą realizacji zamówienia. Jeśli rezygnacja nastąpi poniżej tego terminu zadatek wpłacony na poczet zamówienia nie zostanie zwrócony.