- To wydarzenie minęło.
Warsztaty: CUTE WOODLAND – frame – masa cukrowa
28 marca 2023 08:00 - 18:00
zł1250Warsztaty cukiernicze:
Modelowanie CUTE WOODLAND – frame z masy cukrowej od podstaw
Serdecznie zapraszamy na kurs modelowania figurek „CUTE WOODLAND – frame” – modelujemy 6 figurek i dodatki!
Kurs kierowany jest również do osób początkujących
Temat rozpoczniemy od przekroju plastycznych mas cukierniczych oraz czekolad plastycznych.
Na różnych przykładach zaprezentuję jak łączyć masy i czekolady dla uzyskania pożądanego efektu oraz jak dzięki temu ułatwić sobie pracę.
Figurki wymodelujemy od podstaw krok po kroku.
Ponieważ materiał jest obszerny i pracochłonny grupy są niewielkie a planowany czas szkolenia to ok 10 godzin zegarowych.
Dowiesz się m.in:
– jaka jest różnica pomiędzy masą do figurek, masa czekoladową a masa do powlekania tortów.
– Jak wykorzystać połączenie masy cukrowej z czekolada plastyczną
– z jakich narzędzi do modelowania korzystać
– jak barwić masę cukrową i czekoladową
– jak zmatowić powierzchnie przed cieniowaniem
– jak za pomocą barwników nadać głębi i podkreślić poszczególne części figurki
– w jaki sposób i w jakiej kolejności nakładać barwniki pudrowe
– jak mocować/składać elementy figurki w pozycji siedzącej i stojącej
– jak doklejać elementy bez widocznych łączeń
– jak nadać strukturę włosów, futra, sierści
– w jaki sposób nadać „błysk w oku” oraz wysoki połysk na poszczególnych elementach
– jak i w jakiej kolejności modelować fryzurę aby wyglądała naturalnie
Zapewniamy wszystkie materiały, napoje, słodki poczęstunek oraz lunch.
Faktury VAT – w formie elektronicznej lub/i papierowej
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- dyplom
- skrypt z przepisami
- a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania około 12h
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub Kup Bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Regulamin Akademia WypiekAna
Lokalizacja
WypiekAna ul. Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk 80-845
Prowadząca:
Angelika Chwyć
Angelika Chwyć – dekoratorka cukiernicza, projektantka. Członkini Kulinarnej kadry
Narodowej – „Poland National Culinary Team” u boku której zdobyła złoty medal i najwyższa
ocenę 100/100 w kategorii „Artystyczna Dekoracja Cukiernicza” podczas Pucharu Świata – w
Luxemburgu w 2018 r. Dwukrotnie stanęła na podium Mistrzostw Polski (2017, 2019) zdobyła
również złote medale podczas Cake International Birmingham (2017, 2019)
Modelowanie i dekoracja towarzyszy jej od ponad 20 lat.
Ukończyła Technologię Odzieży oraz Edukację Artystyczna w zakresie Sztuk Plastycznych.
Dzięki jednej z autorskich wystaw w 2008r. trafiła do fantastycznej cukierni w rodzinnym
Głogowie. Tam po raz pierwszy modelowała za pomocą cukierniczych mas plastycznych i
tworzyła pierwsze torty. Od tego czasu Cukiernictwo Artystyczne stało się dziedziną, która
zdominowała jej artystyczno-zawodową drogę. Dziś specjalizuje się w modelowaniu cukrowo-czekoladowych figurek wykonywanych m.in. na podstawie zdjęć oraz charakterystycznych
symetrycznych wzorach inspirowanych kalejdoskopem i mandalą. W pracowni Angel’s –
Artystyczne Dekoracje Cukiernicze doskonali techniki, które samodzielnie opracowała i z
przyjemnością dzieli się nimi z miłośnikami modelowania i sztuki cukierniczej.
Do jednego z najbardziej wyjątkowych przedsięwzięć zalicza współpracę z wybitnym
przedstawicielem realizmu fantastycznego Wojciechem Siudmakiem. Na podstawie jego
szkiców wykonała surrealistyczne makiety i rzeźby, które zaprezentowała obok dzieł mistrza
m.in. we Francji oraz Muzeum Narodowym w Kielcach i Grudziądzu
ilość miejsc ograniczona
Koszt: 1350 zł
Zapisy: akademia@wypiekana.pl, tel. 608-419-930 Lub Kup Bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna Lokalizacja WypiekAna UL. PODWALE STAROMIEJSKIE 62/68A GDAŃSK