- To wydarzenie minęło.
Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie Drip Cake
6 września 2020 08:30 - 14:30
Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie w stylu Drip Cake
W trakcie warsztatów wykonamy Tort z kremem z dripem czekoladowym, przyozdobiony słodkościami.
Jak zrobić? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.
Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J
Kameralna Grupa pozwoli nam swobodnie tworzyć pyszności.
Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
- Idealne biszkopty do wysokich tortów.
- Idealny drip do tortu
- Najlepsze kremy do tortów (przepisy, proporcje)
- Tynk do tortu od A do Z, Nauka tynkowania- idealny tynki, omówienie jak wykonać kolorowy tynk.
- Praca z masą cukrową- przygotowanie samodzielnie zdobień z masy cukrowej.
- Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami, rękawami cukierniczymi.
- Wykonanie kremu do obłożenia tortu, jak uzyskać idealnie prosty tort.
- Składanie tortu
- Zdobienie tortu- omówienie kompozycji, idealny drip.
Każdy uczestnik wykona swój tort w stylu Drip Cake- pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach.
Prowadząca:
Anna Samsel
Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 5-6h
Koszt: 390 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
Kup bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Lokalizacja
Jesionowa 13/2 Gdańsk