- To wydarzenie minęło.
Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie Drip Cake
13 lutego 2021 13:00 - 18:30
Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie w stylu Drip Cake
W trakcie warsztatów wykonamy Tort z kremem z dripem czekoladowym, przyozdobiony słodkościami.
Jak zrobić? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.
Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J
Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
- Idealne biszkopty do wysokich tortów.
- Idealny drip do tortu
- Najlepsze kremy do tortów (przepisy, proporcje)
- Tynk do tortu od A do Z, Nauka tynkowania- idealny tynki, omówienie jak wykonać kolorowy tynk.
- Praca z masą cukrową- przygotowanie samodzielnie zdobień z masy cukrowej.
- Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami, rękawami cukierniczymi.
- Wykonanie kremu do obłożenia tortu, jak uzyskać idealnie prosty tort.
- Składanie tortu
- Zdobienie tortu- omówienie kompozycji, idealny drip.
Każdy uczestnik wykona swój tort w stylu Drip Cake- pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach.
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- fartuszek wielokrotnego użytku
- dyplom
- skrypt z przepisami
- teczkę i długopis
a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Prowadząca:
Anna Samsel
Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 5-6h
Koszt: 390 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub Kliknij TU, żeby kupić Bilet.
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Regulamin Akademia WypiekAna
Lokalizacja
WypiekAna
Jesionowa 13/2 Gdańsk