- To wydarzenie minęło.
Kwiaty cukrowe od podstaw
28 marca 2020 09:00 - 17:00
Warsztaty cukiernicze: Kwiaty cukrowe od podstaw
Szkolenie dla osób początkujących jak i zaawansowanych. Osoby interesujące się florystyką dowiedzą się wielu cennych informacji. Każdy uczestnik tworzy kompozycje kwiatowe i zabierze je ze sobą.
Podczas warsztatów będziemy wykonywać i omawiać:
- elementów z lukru plastycznego mocowanych na drutach florystycznych.
- Środki do kwiatów, pręciki i pojedyncze liście.
- Wykonamy między innymi takie kwiaty jak:
- Mak
- Storczyk
- Róża
- Wykonanie drobnych roślin uzupełniających bukiet.
- Wykonanie gałązek z listkami
- Wykończenie dodające dekoracjom naturalnego wyglądu
- Łączenie mniejszych elementów w gałązki.
- Omówienie zasad kompozycji, montaż i modelowanie docelowego kształtu bukietu.
- Maskowanie mocowania
Dodatkowo przedstawimy tematy:
- materiały i surowce stosowane w dekoracjach kwiatowych,
- bezpieczne umieszczanie dekoracji w torcie
- maskowanie mocowania w bukietach,
- przechowywanie i transport, narzędzia do tworzenia bukietów
- podstawowych technik wykorzystywanych do tworzenia profesjonalnych cukrowych kwiatów i liści;
- sprawiania, żeby kwiaty cukrowe wyglądały jak żywe;
- zasad umieszczania bukietów cukrowych na tortach piętrowych i płaskich
W dniu następnym szkolenie odbędzie się szkolenie z Tortów piętrowych w stylu angielskim, jeśli chcesz wziąć udział w 2 dniowym szkoleniu skontaktuj się z nami w celu otrzymania rabatu.
Podczas warsztatów zapewniamy wszystkie niezbędne przybory, skrypty wraz z przepisami każdy uczestnik zabiera swoje dzieła do domu.
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 9.00-18.30
Koszt: 750 zł cena promocyjna
Zapisy:
Kup Bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Lokalizacja
Jesionowa 13/2 Gdańsk
Warsztaty Prowadzi: Olga Rybaltouskaya
Olga z zawodu cukiernik i technolog żywności z 20 letnim doświadczeniem w swoim fachu. Specjalizuje się w kwiatach cukrowych, tortach w masie cukrowej jak i kwiatach cukrowych jak również torach 3D, candy bar i tworzeniu nowych smaków i receptur.
Ukończyła wiele kursów i szkoleń między innymi:
International School of Sugarcrafts, Culinary Art Center Irlandia, Akademia Sztuki Gastronomicznej w Moskwie, gdzie zdobywała swoje umiejętności z tworzenia tortów weselnych jak i tych 3D, techniki tworzenia kwiatów cukrowych i szerzej rozumianej cukrowej florystyce.
Dodatkowo Olga brała udział w wielu konkurach cukierniczych:
- 2013 Wystawa Hereca and Retail, Mińsk:
- Dyplom “Nowatorstwo we wzornictwie tortów weselnych”
- Dyplom „Za profesjonalną prezentację sztuki cukierniczej”
- 2013 Międzynarodowe mistrzostwa Sztuki cukierniczej, Białoruś:
- 1 miejsce za kwiaty w stylu angielskim
- 2 miejsce za tort w kompozycji „ Barwy Jesieni”
- 2013 International Krelin Culinary Cup Moskwa-
Brązowy medal za kwiaty w technice angielskiej, Glass: D6-Floral Sugarcraft
Brązowy medal za tort weselny, Glass: D9 Wedding Cake
- 2014 Międzynarodowa wystawa, konkurs “Triumf stylu I gustu”, Mińsk
- Dyplom za najlepszą pracę: Tort weselny ponad 200 kg ( praca sukni weselnej 186 cm)
- 2014 12-ste Międzynarodowe mistrzostwa „ Trade show for gastronomy”, Luksemburg
- 2015 9-te Międzynarodowe mistrzostwa cukierników- profesjonalnych Europy Południowej, Grecja
- Złoty medal
- Mistrzostwa Europy w dekoracji Tortów Sweet Expo 2019
- Brązowy medal za kwiatową kompozycję
- Brązowy medal za weselny tort
Prace Olgi: