- To wydarzenie minęło.
Warsztaty cukiernicze: Monoporcje bez żelatyny i wegańskie.
21 sierpnia 2021 09:00 - 22 sierpnia 2021 17:00
zł1450Warsztaty cukiernicze:
Monodesery musowe bezżelatynowe i wegańskie.
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
- omówienie podstaw związanych z wykonywaniem monodeserów i tortów musowych bezżelatynowych/ sprzęt, akcesoria, zasady produkcji i przechowywania/
- wykonanie ciast biszkoptowych oraz sable, insertów owocowych, ganache, cremoux.
- wykonanie 5 stabilnych musów bez użycia żelatyny w tym 2 wege.
- składanie monoporcji.
- wykonanie polew oraz zamszowaniem deserów,
- dekoracja- tworzenie deserów koncepcyjnych na podstawie ogólnodostepnych form.
Każdy uczestnik wykona 5 deserów koncepcyjnych na podstawie wykonanych przez siebie monoporcji.
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- fartuszek wielokrotnego użytku
- dyplom
- skrypt z przepisami
- teczkę i długopis
a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Organizator zastrzega sobie możliwość przedłużenia szkolenia w razie potrzeby do max. 1 godziny.
Prowadząca:
Anna Jędrzejewska
Z wykształcenia jest architektem krajobrazu, z zamiłowania cukiernikiem. Miłość do natury przeniosła z poprzednio wykonywanego zawodu i ogrody tworzy teraz na tortach. Najbardziej odnajduje się w dekoracjach kwiatowych z kremu maślanego, szczególnie w typie koreańskim. Jest samoukiem. Prowadzi własną pracownię tortów – Słodkie Królestwo oraz szkołę dekorowania wypieków kremem maślanym . Prowadzi szkolenia w całej Polsce i za granicą.
link do fanpage : https://www.facebook.com/SlodkieKrolestwoDG
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 2dni
Koszt: 1450 zł
Zapisy: akademia@wypiekana.pl, tel. 608-419-930
Lub Kliknij TU, żeby kupić Bilet.
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna Lokalizacja WypiekAna Jesionowa 13/2 Gdańsk