Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

Warsztaty cukiernicze: Słodki Stół- przygotowanie i organizacja

8 czerwca 08:30 - 17:00

zł1200

Candy Bar, Słodki stół szkolenie

Słodki stół.

Piękne realizacje, przepyszne słodkości, wszystko co nas zachwyca podczas wielu imprez. Często się zastanawiasz jak to jest zrobione? Na pewno. Nie jest to oczywiste, ale warto znać podstawy pracy nad dużymi i małymi realizacjami słodkich stołów.

Podczas szkolenia dowiesz się wszystkiego od zaplecza, jak wygląda cały proces tworzenia. Finalnie widzimy piękną realizację, która wymaga dużo pracy. Zdradzimy wszystkie nasze techniki, jak zrobić wiele rzeczy szybciej i sprawniej.Same słodkości nie wystarczą, potrzebna jest też wiedza odnośnie logistyki, marketingu, transportu jak i procesu produkcji.

Szkolenie jest inne niż wszystkie- będziemy wyceniać swoje prace, liczyć, tworzyć, rozmawiać.

Zakres szkolenia:

  1. Od czego zacząć- omówienie jak zacząć pracę nad realizacją słodkiego stołu.
  2. Jak zorganizować pracę przed realizacją
  3. Omówienie rodzajów słodkości do wykonania na słodkim stole
  4. Przygotowanie i wykonanie słodkości, między innymi wykonamy:cake pops, bezy pavlove, cakesicles, monodesery, donuty, babeczki z kremem i nadzieniem, różne rodzaje deserków i kilka innych słodkości, które skomponujemy w jedną całość. Wszystkie słodycze będą miały przygotowane przepisy w skrypcie, które z łatwością odtworzysz w domu. Dodatkowo otrzymasz inne przepisy, z których będziesz korzystać w domu lub innych okazjach.
  5. Potrzebne akcesoria do aranżacji- gdzie kupić, co kupić jak szukać
  6. Kompozycja i finalna Aranżacja Słodkiego Stołu
  7. Ozdoby Słodkiego Stołu typu kwiaty, obrusy- jak dobierać.
  8. Transport i pakowanie
  9. Dodatkowym elementem, którym poruszymy będą Ceny, wyceny, ilości porcji- jak wszystko liczyć.
    • Jak wyceniać swoją pracę, żeby na niej zarobić
  • Szablony do przygotowywanie oferty na słodki stół wraz przelicznikiem porcji
  • Ceny- jak liczyć ceny za dany produkt w produkcji
  • Jakie realizacje się opłacają a jakie nie

Wszystkie wykonane słodkości uczestnicy zabierają ze sobą do domu.

Jeśli będzie potrzeba, warsztaty mogą zostać przedłużone 1h w zależności od pytań. Jesteśmy podczas warsztatów dla Was i odpowiemy na wszystkie pytania.

Każde szkolenie, jest realizowane z inną kompozycją kolorystyczną kwiatową, w zależności od sezonowości i trendów.

 

Prowadzący:

Anna Samsel 

 

 

 

 

 

 

 

Założycielka firmy WypiekAna . Pasjonatka zdrowego jedzenia, wszystkie przepisy tworzone są pod jej skrzydłami.

Torty- jej wielka miłość- kompozycje smakowe, skuteczne tynkowia, składanie tortów piętrowych- to jej żywioły.

Od zawsze Ania obala mity na temat pieczenia- można wszystko wykonać w prosty i łatwy sposób.

Zwolenniczka skutecznych rozwiązań, lider i strateg. W pracy stawia na jakość i smak produktów.

Z wykształcenia inżynier okrętownictawa, ścisły umysł, uwielbia liczyć. 

Sport i słodycze bez cukru towrzyszą jej od lat i sama przekazuje swoją pasję innym z wielką chęcią.

Piotr Igliński

 

Pasjonatka słodyczy, wypieków. Wszystkie słodkości, które u nas znajdziesz tworzy właśnie Piotrek.

Nowe smaki, kompozycje to mocne strony Piotrka.

Każdy wypiek stara się tworzyć jak najlepiej ze starannością.

Jeśli potrzeba wsparcia- zawsze na Piotrka można liczyć. 

Uśmiechnięty, pełen optymizmu i chęci do nauki nowych rzeczy- nie poddaje się.

Prywatnie miłośnik winyli i kotów.

Ilość miejsc ograniczona , małe grupy

Dodatkowo każda osoba otrzyma :

 

  • dyplom
  • skrypt z przepisami

a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂

 

 

 

 
Ilość miejsc ograniczona 
Czas Trwania 9-10h
Koszt: 1200 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub  Kup Bilet 

 

 

 

Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna  

Lokalizacja WypiekAna Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk  

 

Miejsce

WypiekAna
Podwale Staromiejskie 62/68a
Gdańsk, Pomorskie 80-845 Poland
+ Google Map
Telefon:
608419930
View Miejsce Website

Dodaj komentarz