- To wydarzenie minęło.
Szkolenie 2 dniowe Nowoczesny Słodki Stół- monoporcje w wersji klasycznej, bez cukru , bez glutenu, wegańskie.
25 maja - 26 maja
zł2450
Nowoczesny Słodki Stół– monoporcje w wersji klasycznej, bez cukru , bez glutenu, wegańskie.
Szkolenie przeznaczone dla każdego- bez względu na stopień zaawansowania.
Warsztaty 2 dniowe!
Najlepsze sprawdzone przepisy do wykonania samodzielnego nawet w domu- nie potrzebujesz skomplikowanych sprzętów do wykoannia tych deserów.
Przepisy są tak skomponowane, że można wykonać je zmieniając poszczególne nadzienia do danej słodkości.
Desery są tak skomponowane, że wiele przepisów klasycznych pokazujemy jak zrobić w wersjach bez cukru, bez glutenu , wegańskie, bez laktozy
Program szkolenia:
1. Wykonanie deserów :
1. Malinowy Raj – monoporcja
- żelka malinowa
- krem jogurtowy krem pistacjowy
- tartaletka maślana
- polewa mirror glaze zdobienie
2. Orzechowy zachwyt monoporcja Bez cukru bez glutenu
- krem orzech laskowy z białą czekoladą
- żelka porzeczkowa
- sable/ chrupka orzechy laskowe
- zamsz zdobione
3. Karmelowa Kula
- krem karmelowy
- karmel
- chrupka ciemna czekolada i malina
- polewa mirror glaze zdobienie
4. Tropikana -monoporcja
- mus kokosowy
- żelka mango-marakuja
- prażynka z chrupką
- zamsz zdobione
5. Donut malinowo- orzechowy monoporcja – wegańska, bez glutenu
- krem wegański z orzechami
- wkładka malinowa
- polewa czekoladowa z orzechami
6. Mango- monoporcja wegańska i bez glutenu
- mus mango
- wkładka wiśniowa
- chrupka ciemna czekolada z wiśnią
- zamsz zdobienie
7. Cakesicles
- wkładka jagodowa
- krem musowy panaccotta
8. Cakesicles wegańskie, bez cukru, bez glutenu
- żelka owoce leśne
- mus ciemna czekolada
9. Deser czekoladowy w kubeczku
- biszkopt czekoladowy
- mus owoce leśne
- krem czekoladowy
- Zdobienie słodkości
- Część teoretyczna : wycena, płatności, umowy, transport
- Aranżacja omówienie zasad aranżacji, akcesoria
- Zdjęcia
Wykonanie i dekoracje:
- wszystkie desery wykonywane są od podstaw podczas szkolenia
- dekoracje wykonujemy wspólnie różnymi technikami mirror glaze, zamszowanie, polewy, masa cukrowa, elementy
- każdy uczestnik wykonuje desery- nie jest to pokaz
- uczestnicy zabierają ze sobą wszystkie wykonane słodkości
Dodatkowe tematy, które będą poruszane podczas szkolenie:
- Wycena
- Płatności, umowy
- Ilość porcji dla danych uroczystości na osobę
Informacje :
- instytucja WypiekAna wpisana do Rejestru Instytucji Szkoleniowej RIS , możliwość otrzymania dofinansowań z Urzędu Pracy.
- szkolenie trwa od 8.30 -17/18 każdego dnia
- w cenę wliczony jest poczęstunek kawa, herbata, napoje
- każdy uczestnik otrzymuje dyplom uczestnictwa
- zapisy prowadzone są poprzez stronę lub email akademia@wypiekana.pl
- skrypt z przepisami ze szkolenia
- biorąc udział w naszym szkoleniu Słodki Stół- przygotowanie i organizacja otrzymujesz rabat 10%
- szkolenie nie dubluje się ze szkoleniem Słodki Stół – przygotowanie i organizacja i ma zupełnie inny program i przepisy
Prowadzący:
Założycielka firmy WypiekAna . Pasjonatka zdrowego jedzenia, wszystkie przepisy tworzone są pod jej skrzydłami.
Torty- jej wielka miłość- kompozycje smakowe, skuteczne tynkowia, składanie tortów piętrowych- to jej żywioły.
Od zawsze Ania obala mity na temat pieczenia- można wszystko wykonać w prosty i łatwy sposób.
Zwolenniczka skutecznych rozwiązań, lider i strateg. W pracy stawia na jakość i smak produktów.
Z wykształcenia inżynier okrętownictawa, ścisły umysł, uwielbia liczyć.
Sport i słodycze bez cukru towrzyszą jej od lat i sama przekazuje swoją pasję innym z wielką chęcią.
Piotr Igliński
Pasjonatka słodyczy, wypieków. Wszystkie słodkości, które u nas znajdziesz tworzy właśnie Piotrek.
Nowe smaki, kompozycje to mocne strony Piotrka.
Każdy wypiek stara się tworzyć jak najlepiej ze starannością.
Jeśli potrzeba wsparcia- zawsze na Piotrka można liczyć.
Uśmiechnięty, pełen optymizmu i chęci do nauki nowych rzeczy- nie poddaje się.
Prywatnie miłośnik winyli i kotów.
Ilość miejsc ograniczona , małe grupy
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 8.30 -17.30 – 2 dni
Koszt: 2450 zł brutto, FV
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub Kup Bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna
Lokalizacja WypiekAna Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk
Szczegóły
- Start:
- 25 maja
- Koniec:
- 26 maja
- Koszt:
- zł2450
- Wydarzenie Tagi:
- Bez cukru, bez glutenu, cake, candy bar, candy bar szkolenie, Deser, drip cake, Gdańsk, Gdynia, kwiaty maślane, lukier plastyczny, masa cukrowa, mono desery, monoporcje, nauka, przepisy, słodki stół, słodki stół szkolenie, sopot, styl angielski, sugarcraft, szkolenie cukiernicze, szkolenie z tortow, Tort, tort piętrowy, tort w masie cukrowej, torty, torty od podstaw, w stylu angielskim, Warsztaty, warsztaty cukiernicze gdańsk, warsztaty cukiernicze trojmiasto, wegańskie
- https://sklep.wypiekana.pl/Nowoczesny-Slodki-Stol
Organizator
- WypiekAna
- Telefon:
- 608419930
- Email:
- akademia@wypiekana.pl
- View Organizator Website
Miejsce
- WypiekAna
-
Podwale Staromiejskie 62/68a
Gdańsk, pomorskie 80-845 Poland + Google Map - Telefon:
- 608419930
- View Miejsce Website