Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie Drip Cake + Wycena tortów
8 grudnia 08:30 - 18:00
zł890Warsztaty cukiernicze: Tort w kremie w stylu Drip Cake
+ Wycena tortu
W trakcie warsztatów wykonamy Tort z kremem z dripem czekoladowym, przyozdobiony słodkościami a do tego nauczysz się wyceniać swój tort.
Jak zrobić? Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.
Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J
Część 1: Wykonanie Tortu w Stylu Drip Cake
Podczas pierwszej części warsztatów, trwającej od 8:30 do 14:30, nauczymy Cię:
-
Idealne biszkopty do wysokich tortów – jak upiec biszkopt, który stanie się solidną bazą dla efektownego tortu.
-
Idealny drip do tortu – techniki przygotowania perfekcyjnego drip’u, który nada tortowi elegancki wygląd.
-
Najlepsze kremy do tortów – przepisy, proporcje i metody pracy z kremami.
-
Tynk do tortu od A do Z – pełne omówienie procesu tynkowania, aby uzyskać idealnie gładki tort.
-
Kolorowe tynki – techniki tworzenia i stosowania kolorowych tynków.
-
Praca z barwnikami spożywczymi, tylkami i rękawami cukierniczymi – praktyczne wskazówki i triki.
-
Wykonanie kremu do obłożenia tortu – jak uzyskać idealnie prosty tort, gotowy do dalszych dekoracji.
-
Składanie tortu – krok po kroku, jak poprawnie złożyć tort.
-
Zdobienie tortu – omówienie zasad kompozycji i wykonanie efektownego dripu.
Każdy uczestnik wykona swój własny tort na prawdziwych bazach, nie na atrapach. Po zakończeniu tej części szkolenia, każdy uczestnik otrzyma:
-
Dyplom potwierdzający udział w warsztatach.
-
Skrypt z przepisami, który zabierzesz ze sobą do domu.
Część 2: Wycena Tortu
Od 15:00 do 17:00/18:00 przejdziemy do praktycznej części poświęconej wycenie tortu. Dowiesz się:
-
Jak prawidłowo kalkulować koszty produkcji – poznasz metody ustalania kosztów składników, pracy i innych wydatków.
-
Praktyczne szablony do wycen – uczestnicy otrzymają gotowe do użycia arkusze kalkulacyjne.
-
Strategie ustalania cen – jak skutecznie wyceniać torty, aby zapewnić sobie zysk i konkurencyjność na rynku.
-
Analiza przykładów wycen – omówienie przykładowych kalkulacji na bazie rzeczywistych projektów.
-
Rozwiązania na typowe problemy – jak radzić sobie z nietypowymi zamówieniami i zmiennymi kosztami.
Udział w tej części pomoże Ci:
-
Zrozumieć realne koszty produkcji tortu.
-
Pewnie ustalać ceny swoich usług, bez obaw o niedoszacowanie lub przeszacowanie.
-
Profesjonalnie przygotowywać oferty dla klientów, co zwiększy Twoją wiarygodność jako cukiernika.
Każdy uczestnik części o wycenie otrzyma również:
-
Dodatkowe szablony i gotowe rozwiązania do wycen, które pomogą w codziennej pracy.
Poznasz sprawdzone metody wyceny tortów, które pomogą Ci osiągnąć sukces finansowy. Otrzymasz gotowe szablony i rozwiązania, które ułatwią tworzenie przejrzystych i profesjonalnych kalkulacji cenowych.
w: Gdańsk, ul. Podwale Staromiejskie 62/68a
-
Cena: 890 zł cena obowiązuje tylko na termin grudniowy 8.12 od stycznia 1190 zł
-
Ilość miejsc: tylko 5 miejsc – decyduje kolejność zgłoszeń
-
Godziny szkolenia:
-
Część I: 8:30-14:30
-
Część II (wycena): 15:00-17:00
-
- Zapisy: biuro@wypiekana.pl, tel. 608-419-930
Prowadzący:
Założycielka firmy WypiekAna . Pasjonatka zdrowego jedzenia, wszystkie przepisy tworzone są pod jej skrzydłami.
Torty- jej wielka miłość- kompozycje smakowe, skuteczne tynkowia, składanie tortów piętrowych- to jej żywioły.
Od zawsze Ania obala mity na temat pieczenia- można wszystko wykonać w prosty i łatwy sposób.
Zwolenniczka skutecznych rozwiązań, lider i strateg. W pracy stawia na jakość i smak produktów.
Z wykształcenia inżynier okrętownictawa, ścisły umysł, uwielbia liczyć.
Sport i słodycze bez cukru towrzyszą jej od lat i sama przekazuje swoją pasję innym z wielką chęcią.
Agata Kornatowska
Pasjonatka zdrowego trybu życia, specjalistka od zadań specjalnych
Rzeczy niemożliwe dla Agaty nie isnieją. Kocha wyzwania lubi uczyć się nowych rzeczy.Zespół to dla niej priorytet, którym świetnie zarządza- przy Agacie każdy ma dobry humor.
Artystyczna dusza, która umie tworzyć nie tylko piękne słodkości ale również ładne dekoracje- a kawę parzy najlepszą w mieście.
W WypiekAna zarządza kawiarnią, zespołem i całym procesem zamówień- wycenia pracę i zamówienia z zamkniętymi oczami i dzięki niej w WypiekAna torty wyceniamy na wysokim poziomie.
Prywatnie mama Frania, który chętnie towarzyszy mamie w pracy 🙂
Ilość miejsc ograniczona
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna Lokalizacja WypiekAna ul. Podwale Staromiejskie 62/68a Gdańsk 80-845