- To wydarzenie minęło.
Tort piętrowy od A do Z
3 marca 08:30 - 16:00
zł950Warsztaty cukiernicze TORT PIĘTROWY od A do Z
TRÓJMIASTO
Lubisz piec? Tworzysz torty? A może dopiero chcesz zacząć tworzyć słodkie torty?
Nic prostszego, nawet jeśli nigdy nie wykonywałeś toru pokażemy Ci od czego zacząć krok po kroku.
Warsztaty skierowane są dla wszystkich bez względu na posiadane doświadczenie w pieczeniu J
Kameralna Grupa pozwoli nam swobodnie tworzyć piękne torty 🙂
Dużo wiedzy praktycznej jak i merytorycznej <3
Marzysz o tym, aby własnoręcznie stworzyć piękny tort piętrowy, który zachwyci nie tylko podniebienie, ale również oczy?
Dołącz do naszych warsztatów “Tort Piętrowy od A do Z” prowadzonych przez doświadczonych cukierników, gdzie każdy uczestnik staje się twórcą niepowtarzalnego arcydzieła cukierniczego.
Podczas warsztatów będziemy wykonywać:
- Idealne biszkopty do tortów- omówienie rodzajów biszkoptów wraz z przepisami i proporcjami)
- Kremy do tortów (przepisy, proporcje)
- Tynk do tortu
- Planowanie zdobienia tortów
- Przygotowanie zdobienia tortów
- Żywe kwiaty
- Własnoręcznie przygotowane zdobienia
- Składanie 2-ch pięter tortów- jak poprawnie złożyć tort piętrowy.
- Wszystkie piętra tortu składamy od podstaw.
Dodatkowo przedstawimy tematy:
- Jak dekorować torty, skąd czerpać inspiracje
- Jak wybrać wielkość tortu do ilości osób
- Rodzaje kremów do tortów – dodatkowe wskazówki wraz z listą przepisów
- Tynki do tortów- omówienie wraz z przepisami
- Gdzie kupować akcesoria do tortów w dobrych cenach
Każdy uczestnik wykona swój tort – pracujemy na prawdziwych tortach nie na atrapach. Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- dyplom
- skrypt z przepisami
a to wszystko zabierze ze sobą do domu
Czas Trwania 6-7h Ilość miejsc ograniczona
Koszt: 950 zł
Zapisy: akademia@wypiekana.pl, tel. 608-419-930
Założycielka firmy WypiekAna . Pasjonatka zdrowego jedzenia, wszystkie przepisy tworzone są pod jej skrzydłami.
Torty- jej wielka miłość- kompozycje smakowe, skuteczne tynkowia, składanie tortów piętrowych- to jej żywioły.
Od zawsze Ania obala mity na temat pieczenia- można wszystko wykonać w prosty i łatwy sposób.
Zwolenniczka skutecznych rozwiązań, lider i strateg. W pracy stawia na jakość i smak produktów.
Z wykształcenia inżynier okrętownictawa, ścisły umysł, uwielbia liczyć.
Sport i słodycze bez cukru towrzyszą jej od lat i sama przekazuje swoją pasję innym z wielką chęcią.
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu:
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna