- To wydarzenie minęło.
Warsztaty cukiernicze: Słodki Stół- przygotowanie i organizacja
2 maja 2021 08:30 - 17:00
zł950Candy Bar, Słodki stół szkolenie
Słodki stół.
Piękne realizacje, przepyszne słodkości, wszystko co nas zachwyca podczas wielu imprez. Często się zastanawiasz jak to jest zrobione? Na pewno. Nie jest to oczywiste, ale warto znać podstawy pracy nad dużymi i małymi realizacjami słodkich stołów.
Podczas szkolenia dowiesz się wszystkiego od zaplecza, jak wygląda cały proces tworzenia. Finalnie widzimy piękną realizację, która wymaga dużo pracy. Zdradzimy wszystkie nasze techniki, jak zrobić wiele rzeczy szybciej i sprawniej.Same słodkości nie wystarczą, potrzebna jest też wiedza odnośnie logistyki, marketingu, transportu jak i procesu produkcji.
Szkolenie jest inne niż wszystkie- będziemy wyceniać swoje prace, liczyć, tworzyć, rozmawiać.
Zakres szkolenia:
- Od czego zacząć- omówienie jak zacząć pracę nad realizacją słodkiego stołu.
- Jak zorganizować pracę przed realizacją
- Omówienie rodzajów słodkości do wykonania na słodkim stole
- Przygotowanie i wykonanie słodkości, między innymi wykonamy:cake pops, bezy pavlove, cakesicles, monodesery, donuty, babeczki z kremem i nadzieniem, różne rodzaje deserków i kilka innych słodkości, które skomponujemy w jedną całość.Wszystkie słodycze będą miały przygotowane przepisy w skrypcie, które z łatwością odtworzysz w domu. Dodatkowo otrzymasz inne przepisy, z których będziesz korzystać w domu lub innych okazjach.
- Potrzebne akcesoria do aranżacji- gdzie kupić, co kupić jak szukać
- Kompozycja i finalna Aranżacja Słodkiego Stołu
- Ozdoby Słodkiego Stołu typu kwiaty, obrusy- jak dobierać.
- Transport i pakowanie
- Dodatkowym elementem, którym poruszymy będą Ceny, wyceny, ilości porcji- jak wszystko liczyć.
- Jak wyceniać swoją pracę, żeby na niej zarobić
- Szablony do przygotowywanie oferty na słodki stół wraz przelicznikiem porcji
- Ceny- jak liczyć ceny za dany produkt w produkcji
- Jakie realizacje się opłacają a jakie nie
Wszystkie wykonane słodkości uczestnicy zabierają ze sobą do domu.
Jeśli będzie potrzeba, warsztaty mogą zostać przedłużone 1h w zależności od pytań. Jesteśmy podczas warsztatów dla Was i odpowiemy na wszystkie pytania.
Każde szkolenie, jest realizowane z inną kompozycją kolorystyczną kwiatową, w zależności od sezonowości i trendów.
Prowadząca:
Anna Samsel
Założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
“Z zawodu jestem inżynierem okrętownictwa- pieczenie od zawsze było moją pasją, które stało się również moją pracą. Uwielbiam te mniej zdrowe słodycze zamieniać na zdrowe.
Zapraszam Was do mojego słodkiego świata w którym chętnie dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem 🙂 “
Ilość miejsc ograniczona , małe grupy
Dodatkowo każda osoba otrzyma :
- fartuszek wielokrotnego użytku
- dyplom
- skrypt z przepisami
- teczkę i długopis
a to wszystko zabierze ze sobą do domu 🙂
Ilość miejsc ograniczona
Czas Trwania 9-10h
Koszt: 950 zł
Zapisy:
akademia@wypiekana.pl,
tel. 608-419-930
Lub Kup Bilet
Uczestnictwo w warsztatach jest równoznaczne z akceptacją regulaminu: Regulamin Akademia WypiekAna
Lokalizacja WypiekAna Jesionowa 13/2 Gdańsk
Szczegóły
- Data:
- 2 maja 2021
- Czas:
-
08:30 - 17:00
- Koszt:
- zł950
- Wydarzenie Tagi:
- cake, candy bar, candy bar szkolenie, Deser, drip cake, Gdańsk, Gdynia, kwiaty maślane, lukier plastyczny, masa cukrowa, nauka, przepisy, słodki stół, słodki stół szkolenie, sopot, styl angielski, sugarcraft, szkolenie cukiernicze, szkolenie z tortow, Tort, tort piętrowy, tort w masie cukrowej, torty, torty od podstaw, w stylu angielskim, Warsztaty, warsztaty cukiernicze gdańsk, warsztaty cukiernicze trojmiasto
- http://sklep.wypiekana.pl/szkolenie-slodki-stol